Skip to main content

Håndverksbevegelsen Arts & Craft bevegelsen startet omkring 1860. Den bestod av håndverkere, designere og forfattere som ønsket å forbedre standarden på design og håndverk. Den ledende skikkelsen, som de fleste av dere sikkert kjenner navnet til var William Morris. Han mente at en tilbakevending til middelalderens håndverksmessige standard, ville forbedre folks livskvalitet.

Og vi i vår tid mener verden går videre? Usikker på om jeg er enig her. Etter et besk i Pompei i fjor sommer oppdaget jeg ganske klart at byggeskikket heller ikke akkurat har gått videre.

Dessverre har kritikken mot masseproduksjon åpenbart vært en nytteløs kritikk. For aldri har verden vært omgitt av et større antall av ubrukelige produkter enn i våre dager. Jeg ønsker å starte «Folkebevegelsen mot spon og melamin» og annet ubrukelig elendige materiale, som plast for eksempel. Blir dere med?!

For å holde meg i gjenbrukets og kvalitetens ånd, og en dose egeninnsats, har jeg laget sofakrok ute på verandaen med arvede møbler. Sofaene er to arvede rammemadrasser, hvor vi har satt på stolpesko, som jeg har malt. Trekket til madrassene er sydd av møbeltapetserer, med vannavstøtende tekstil og designet er etter inspirasjon fra Arts & Craft bevegelsen. Gjyngestolen er arvet, en flott gjyngestol i heltre furu. Denne har malt med Drygolin utendørsmaling. Putene er hentet fra de ulike soverommene rundt omkring i huset, som også er hjemmesydde.

Nå er det tid for bok og ettertanke.

Legg igjen et svar