Skip to main content

Før du begynner å planlegge det nye kjøkkenet ditt, må du tenke igjennom hvordan du skal bruke det, og hva du trenger der.

Dette er helt avgjørende for at du skal få et kjøkken som fungerer godt for deg.

Hva det innebærer, vet du bare når du vet hvordan du ønsker å bruke kjøkkenet ditt.

Moderne kjøkkne, med høyskap innbygd i vegggen. Kjøkkenøy med kokeløsning, laget i stein. Hvitt spisebord og stol til venstre i rommet.
Lekkert hvitt kjøkken, med marmorbenkeplate ned til gulvet. Vinduer fra gulv til tak, men lekker utsikt omkranser kjøkkenet.

Kanskje drømmer du om å lage en deilig helsebringende smoothie hver morgen?

Da må smoothie-maskinen være praktisk plassert. Blir den plassert bakerst og utilgjengeling i et skap, kommer du ikke til å bruke den. Da blir bare med drømmen.

Kommer du ikke inn i den gode smoothie vanen du ønsker deg, fører det bare til stresset og få dårlig samvittighet.  Det er bare en av de mange detaljene du må tenke igjennom før du setter i gang med å pusse opp kjøkkenet. For å unngå stress og medfølgende helseplager er det svært viktig at du planlegger kjøkenet ditt godt.

Like viktig er det å tenke igjennom hva du ikke trenger av utstyr. Det finnes mye i kategorien «kjekt å ha» som bare tar plass og ikke blir brukt. Dyrt er det ofte også.

Raffinert interiør As leverer et fantastisk kjøkken direkte fra en fabrikk i Italia.

Se gjerne mer på deres hjemmeside for inspirasjon. Det finnes uendelige muligheter. Det er bare fantasien din som begrenser.

Prodotti

Her er 13 generelle tips for et godt og funksjonelt kjøkken:

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romDen klassiske arbeidstrekanten må være ivaretatt i ethvert kjøkken. Det er den naturlig gangbane mellom vask, koketopp og kjøleskap.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som rom

I dagnes planløsninger, med store åpne kjøkken- og stueløsninger, er det viktig at gangbanen ikke blir for lang. Det gir mange og unødvendige skritt under matlagingen.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romLager du mat til mange, bør det være mulig å stå på nesten samme sted hele tiden under tilberedningen. Bare da kan du arbeide effektivt nok.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romDet hjelper ikke om arbeidstrekanten fungerer godt, om du ikke har nok benkplass. Med det mener jeg at det bør være minst 40 cm fri plass på hver side av koketoppen. Bare da har du plass nok til å trekke kjeler til side.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romDet må også være 40 cm friplass på hver side av kummen. Du skal ha plass til både rent og skittent. Selv om mye går i oppvaskmaskinen, har du alltid noe som må vaskes opp for hånd.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romOm du bør velge en enkel stor kum, to kummer eller kompromisse med halvannen kum, kommer an på hvordan du jobber på kjøkkenet. Det er på linje med at noen vil ha to oppvaskmaskiner, mens andre klare seg med én.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romI tillegg til plassen på hver side av kum og koketopp, bør det være en egen plass på benken til forarbeid og tilbereding. Da slipper du å rydde unna det som er i arbeid, for å vaske opp eller trekke varme kjeler til side.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romEt godt planlagt kjøkken kan gi plass til alle i husstanden som ønsker bruke det, og gjerne samtidig.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romDet er indivduelt hvordan du organiserer kjøkkenet ditt, bare du har plass nok til gryter og kjeler. Er det noe herk å finne frem og få tak i utstyret, mister du inspirasjonen til å lage mat. Da kan veien bli kort til ferdigmat.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romPass på at du har praktiske og gode skap som utnytter all lagringsplassen i hjørner.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romBelysningene må være god, slik at du ser hva du gjør. Og det er en smaksak om du vil ha overskap eller hyller.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romDet er en smakssak hvordan kjøkkenet skal se ut. Men kjøkken er en fast installasjon, som byttes ut svært sjeldent. Derfor bør det passe til gulvet og interiøret i boligen ellers.

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som romSkal du gjennomføre en større oppussing, bør du begynne med kjøkkenet og gulvet, og deretter velge de andre produktene til boligen din.

 

Jeg har laget en oppussingguide for ditt drømmehjem. Ønsker du mer informasjon om vesentlige sluttninger og trekke og annet og vurdere er det hyggelig om du leser i guiden min.

En komplett guid til ditt drømmehjem

 

 

Raffinert interiør, logo, sorte streker formet som rom

Bonustips

 

Legg opp til at kjøkkenet har to soner hvor det er mulig å sitte. Det kan være en kjøkkenøy med barstoler og et spisebord. Har du skolebarn i boligen, kan jeg garantere at du bruker all din tid til å motivere krabaten på 7 år til å gjøre lekser. Samtidig skal du forberede middagen. Når han akkurat er kommet i gang med leksene, er middag ferdig. Om han da må rydde bort alle skolebøkene for å få dekket bordet, er det umulig å motivere ham til å starte med lekser igjen etter middag, så derfor, to sittesoner.

Åpent rom med stort kjøkken og spisestue

Ønsker du hjelp? Ta kontakt og vi finner en god løsning.

Legg igjen et svar