/ /

Håndverksbevegelsen Arts & Craft bevegelsen startet omkring 1860. Den bestod av håndverkere, designere og forfattere som ønsket å forbedre standarden på design og håndverk. Den ledende skikkelsen, som de fleste av dere sikkert kjenner navnet til var William Morris. Han mente at en tilbakevending til middelalderens håndverksmessige standard, ville forbedre folks livskvalitet.

Dessverre har kritikken mot masseproduksjon åpenbart vært en nytteløs kritikk. For aldri har verden vært omgitt av et større antall av ubrukelige produkter enn i våre dager. Så mitt spørsmål til deg i dag, på ferietur og muligens på shopping i regnværet, trenger virkelig verden flere produkter? 

Bildet er tatt og laget av fotograf og artist @ERIK JOHANSSON og henger på Fotografiska i Stockholm. Dette bildet er bare fabelaktig. I likhet med de fleste andre av Erik Johanssons verker. Men, det er dette bilde som virkelig fascinerer meg. Jeg får assosiasjoner direkte til den meningsløse forbrukssamtiden vår.

Finnes det ikke nok stoler, hyller og bord der ute? Finnes det ikke nok tallerkener, fat og tekopper? Og hva med masseproduserte klær av elendig kvalitet, laget for å bli brukt i en sesong? Det er virkelig på tide å avvikle produksjonen av meningsløse møbler og klær med elendig kvalitet. 

Vi får i stedet lære oss å reparere det vi allerede har, både når det gjelder klær og møbler. Når behovet for forandring roper inne i oss, får vi bytte oss imellom, eller finne frem symaskin, sag og malingskost. Jeg vil i dag slå et slag for gjenbruk og bærekraft!!! Med meg på veien skal jeg ha dette bilde, som et symbol på den meningsløse masseproduksjonen.

Så håper jeg samtidig at jeg kan inspirere dere til å sette igjen med egne prosjekter hjemme.

Bildene viser min arbeidsprosess alminnelige kjedelige spisestuestoler, kjøpt på Finn.no, til unike stoler rundt spisebordet. Så nå håper jeg det er flere av dere som igangsetter prosjekter som har ligget for lenge på vent.  Og husk, et godt håndarbeid skal være like pent på baksiden som på forsiden. Lykke til.

Les også

Se hele bloggen