Stort åpent rom med takvinduer og glassfasade. Familie på tre sitter i sofaen og nyter lyset og hverandre
Foto: Anne Elisabeth Næss

Hele rekkehuset skulle totalrehabiliteres og alle rom være med. Kunde ønsket å bygge ut underetasjen og innlemme eksisterende terrasse i boligen. Jeg fikk oppdraget i å tegne ny planløsning for boligens to etasjer. I løpet av tegneprosessen fikk jeg ideen om å flytte kjøkkenet ned. Dette var egentlig utenfor oppdraget, for kundens opprinnelige forespørsel var å bevare kjøkkenet på eksisterende plass. Jeg syntes idéene om å flytte kjøkkenet var så bra at jeg laget tegninger og presenterte dem for. Ideen falt i smak. Etter totalrehabiliteringen sitter de ikke bare igjen med et helt nytt hus. De sitter også igjen med et stort og romslig kjøkken, som ble en vesentlig del av den nye utbygde stuen, med store takvinduer og direkte utgang til hagen. Der det opprinnelige kjøkkenet var har beboerne fått sitt helt unike turnrom. Rehabiliteringen tok 6 mnd. men med dette resultatet var det vel vært å vente på. .

Dette prosjektet har Aftenposten Bolig skrevet om. Vil du lese mer ta gjerne en titt her:

totalrehabilitering av rekkehus